Violatori si incesturi nepedepsite

Se întâmplă într-un județ din țara noastră. Un ”tată” care-și pune două fete în instituții, de la vârstă fragedă. Apoi, încă un băiat, din cei șase copii pe care-i are. După ani și ani, fetele și băiatul revin acasă. La o vizită, aflăm de la băiat că fetele sunt abuzate de tată. Cu alte cuvinte, incest. Anunțăm protecția copilului, care anunță poliția. Începe o anchetă. Fetele mărturisesc: prima, că tatăl o abuzează sexual. A doua, că tatăl a încercat de mai multe ori să o violeze și pe ea, dar nu a reușit. A doua fată e mai puternică. Tatăl recunoaște faptele. Urmează o sentință: pedeapsă de doi ani cu suspendare, adică ”tatăl” e liber, e acasa. Incestul, abuzul sexual, violul - rămân nepedepsite.

Ce urmează? Fetele sunt obligate să plece iar de acasă. Sunt cu nevoi speciale. Le ia în grijă o fundație, apoi ajung într-o instituție pentru adulți, unde sunt și acum. Fără milă, fără sprijin, fără terapie.

Așadar, trăim în țara în care, pentru incest și viol, bestiile cu față umană primesc pedeapsă cu suspendare și sunt liberi să se întoarcă acasă. În timp ce victimele lor sunt obligate să-și ia lumea-n cap. Asta da justiție. Când văd astfel de tragedii, îmi vine să-mi iau și eu lumea-n cap.