Dacă nu noi, atunci cine?

La Brașov, Charity Works Romania, împreună cu Fundația Vodafone, au organizat un workshop cu directorii naționali ai câtorva organizații non-guvernamentale: WWF, WorldVision, Federația Filantropia, Hospice Sf. Irina, Confederația Caritas, Motivation, HHC, SOS Satele Copiilor, Community Aid Network. S-a discutat mult despre încrederea pe care o are societatea română în organizațiile non-guvernamentale, fie ele de mediu, de sănătate, sau sociale. Catalin Popa a făcut o analogie bună cu o reclamă la aviație, unde ideea era - dacă nu vă zburăm noi, atunci cine? La fel putem spune despre organizațiile non-guvernamentale: dacă nu ne implicăm noi în rezolvarea efectivă a unor probleme critice de mediu, de sănătate, sau ale societății - atunci cine se implică?

Dacă nu noi, atunci cine?

E ușor să arunci vorbe, e la îndemână să spui ”nu am încredere”. Dar, până una-alta, organizațiile non-guvernamentale din țara asta rezolvă enorm de multe probleme, sau cel puțin se implică, uneori don-quijotesc, în rezolvarea lor, cu încăpățânare și cu ambiție, din nou și din nou. Așa că am decis să ne-adunăm, să punem laolaltă tot ce facem, să vedem, efectiv, cum cuantificăm cantitatea de „bine” pe care-l aducem în țara asta.

Cred că va ieși ceva fantastic. Pentru că ONG-urile chiar lucrează cu oameni reali, cu fapte concrete. M-au impresionat oamenii pe care i-am cunoscut, dar și poveștile lor de succes. Felicitări, Charity Works Romania și Fundația Vodafone, pentru inițiativa de a ne-aduce împreună! Cred că ar fi bine s-o facem mai des!