Când oamenii din birouri vin lângă copii

Pentru specialiștii GlaxoSmithKline România, o zi de lucru obișnuită înseamnă muncă de teren, vizite la medici, spital, discuții cu partenerii și vânzare de medicamente. Azi, șapte oameni din GSK, din birourile din Baia Mare și Oradea, au venit, ca voluntari, în casele de tip familial Hollosi și Alba Iulia din Baia Mare. Pentru clarificare: casele sunt denumite după numele străzii pe care se află. Aici, câte 12 copii își trăiesc copilăria, iar acțiunea Orange Day le-a împărțit zâmbete, căci angajații GSK donează o zi lucrătoare pe an către un ONG. De data asta, norocoșii am fost noi. Cei șapte de la GSK s-au împărțit în două echipe: la casa Hollosi, cei din Baia Mare, iar la casa Alba Iulia, cei din Oradea. Și au venit plini de cadouri: le-au adus copiilor periuțe de dinți cu capace-animăluțe, pastă de dinți și cănițe, fișe de colorat cu periuțe de dinți, cu ”dintele fericit-dintele trist”. Apoi, copiii și voluntarii au desenat împreună. S-a discutat despre igiena orală și de ce e important să te speli pe dinți, au primit un orar pe care să bifeze, dimineața și seara, când se spală pe dinți. Au primit o cărticică de colorat cu Zâna Măseluță, iar voluntarii le-au citit povestea, după care au trecut la activități distractive: au plantat împreună cu copiii flori la fiecare casă: câte doi copii au o jardinieră pictată cu numele lor.

Diana, o fetiță de la casa Hollosi, a ținut neapărat ca florile ei să fie în cameră, nu afară.

După plantarea florilor, s-au dus cu toții în parc, la locul de joacă, unde băieții mai mari din case au jucat fotbal cu cei băieții de la GSK. Fetele s-au dat pe leagăn, voluntarii le-au adus cretă colorată și au desenat pe asfalt.

La ora două a fost masa de prânz, au mâncat pizza și au băut sucuri. La finalul zilei, s-au dat cu trenulețul din parc și au mâncat vată de zahăr. S-au întors acasă, unde copiii i-au întrebat dacă vor mai veni pe la ei. În prima parte a zilei, copiilor le era rușine și erau timizi. După ce s-a spart gheața și s-au împrietenit, după-masa, la plecare, voluntarii îi țineau pe aceștia în brațe.

A fost o zi plină și mai ales frumoasă pentru copiii noștri. Sperăm că și pentru voluntarii GSK. Aș vrea să cred că acesta a fost un început. Pentru că mai avem mii de copii cărora voluntarii GSK le pot aduce zâmbete și fericire. Și oricum - sentimentul de ocrotire pe care-l au copiii când sunt ținuți în brațe merită tot timpul din lume.

Mulțumim, GlaxoSmithKline, că sunteți aproape de noi!