Tineri care au grijă de tineri

TASIS, o Școală Internațională Americană, vine din 2002 la HHC Romania. Până acum, au fost în jur de 270 de elevi. Fiecare copil își plătește drumul, cazarea și masa, iar pe lângă asta, donează o sumă de bani, organizând și diverse evenimente de strângere de fonduri: vând prăjituri, fac tombole, spală mașini, își vând produsele de artă. Fondurile sunt fie folosite pentru vizitele în Romania, fie pentru alte proiecte speciale pe care le solicităm pentru copii: autovehicule de transport, clubul de karate, familiile din programul de prevenire. Activitățile dureaza tot anul lor scolar.Pe lângă acestea, donează și produse: haine, încălțăminte, jucării, rechizite, articole sportive, bani pentru cheltuielile unor tabere la mare pentru copiii din serviciile în care lucrăm, sau pentru mobilier și aparate electrocasnice. Tot tinerii elevi (au între 12 și 18 ani) scot copiii în oraș la prăjitură, sau la pizza.

De data asta, elevii lucrează la un Centru Maternal, unde fac mărțișoare împreună cu copiii. Zugrăvesc sala de la Centrul de Zi și două dormitoare de la Centrul de Primire în Regim de Urgență, care vor fi și decorate. La Casa de Tip Familial Dragoș Vodă, au curățat două dormitoare, care vor fi și zugrăvite în zilele care urmează. La Casa de Tip Familial Tompa, amenajează la subsol un "club" pentru tinerii din casă.

Tinerii de la TASIS se înțeleg foarte bine cu copiii, iar după-amiezele sunt rezervate activităților cu aceștia. Au donat foarte multe materiale pentru mărțișoare și felicitări de 1 si 8 Martie, iar toate produsele folosite pentru activități sunt cumpărate de ei.

E un exemplu despre cum trebuie începută educația responsabilității sociale din copilărie. Și despre cum trebuie să-ți pese de cei mai puțin norocoși, chiar dacă destinul a fost generos cu tine.

Mulțumim, TASIS International School in England!