IMPACT - training marca HHC România, în Bulgaria

Echipa HHC Bulgaria participă la transformarea sistemului de protectie a copilului, susținând dezinstituționalizarea și dezvoltarea serviciilor de tip familial în comunitate. În prezent, la nivel național, se lucrează intens la dezvoltarea serviciilor de tip familial destinate copiilor și tinerilor cu nevoi speciale. O parte importantă a acestui proces este pregătirea personalului care lucrează cu copiii și tinerii. Ne-au lansat invitația de a-i ajuta  și astfel, o parte a echipei de training din România, se află în Ruse pentru inițierea managerilor din servicii în munca lor de zi cu zi cu persoanele cu nevoi speciale și comportament dificil. Otto și Reka, fiind insoțiți de Dr. Delia Pop, Director de Programe din partea HHC Marea Britanie, vor prezenta IMPACT - o nouă metodologie de lucru cu persoanele cu nevoi speciale și comportament dificil, timp de trei zile. Metoda IMPACT s-a născut ca urmare a parteneriatului dintre Autistic Services, Inc. din Statele Unite ale Americii si Fundația Hope and Homes for Children România, în încercarea de a oferi copiilor care și-au petrecut o mare parte din viață în instituții, o a doua șansă de a-și trai viața în demnitate. Autorii acestui manual, Veronica Federiconi și Bianca Stegeran, au pornit de la crezul că persoanele cu nevoi speciale pot învăța și se pot dezvolta în mijlocul comunităților din care fac parte. Dar pentru a ajunge aici, trebuie să schimbăm ideile despre limitările pe care presupunem că persoanele cu nevoi speciale le au.

IMPACT este inovator, multidisciplinar, axat pe fiecare individ în parte, activ, continuu și transformativ!

De-a lungul celor trei zile, aprofundăm elemente despre drepturile persoanelor cu nevoi speciale, discutăm despre conceptul de nevoi speciale și dificultățile lor caracteristice, metode de intervenție strategică, abordarea multidisciplinară, abordarea comportamentului dificil și susținerea comportamentului pozitiv.

Participă 16 reprezentanți ai echipei HHC Bulgaria, care vor disemina metodele învățate în serviciile în care lucrează, pentru un impact mai mare în viețile a cât mai mulți copii și tineri. Și această întâlnire este doar începutul unui proces de durată, în care HHC România va împărtăși din experiența proprie pentru a schimba mentalități și atitudini pentru ca persoanele cu nevoi speciale să se poată dezvolta și să fie recunoscute  ca membri de valoare ai comunităților din care fac parte.